no
no
en
USER.APPLY.JOB_NOT_PUBLISHED

Business Controller

Ønsker du å bli en del av et sjømatkonsern i vekst?
FRONT.POSITION.ASAP
15.11.2021

Om arbeidsgiver:

Coast Seafood er et sjømatselskap som utfordrer omgivelsene 360 grader for å skape verdi hele veien fra råvarer til konsumenter. Vi selger sjømat fra Norge til 400 kunder i 80 markeder verden rundt. Volumet vi eksporterer tilsvarer 100 000 måltider hver eneste dag.

 

Konsernet har i dag ca. 200 ansatte som er fordelt mellom hovedkontoret i Måløy, avdelingskontor i Bergen og Haugesund og datterselskap i Tromsø, Oslo og Boston (USA).

 

Vi jobber etter slagordet Expect Excellence, som betyr at du kan forvente det beste av våre medarbeidere, løsninger og produkter. Som et ledd i vår utvikling, ser vi etter medarbeidere som kan være med oss å utfordre.

 

Coast Corporate Services er et heleid datterselskap av Coast Seafood AS, og leverer regnskapstjenester til selskap i Coast-konsernet.

 

Om stillingen:

I takt med at Coast-konsernet vokser, ønsker vi å styrke økonomi- og administrasjonsteamet med en Business Controller. Hovedfokuset for stillingen vil være videreutvikling av datterselskap i konsernet. Dette innebærer å analysere og forstå problemstillinger, gjennomføre tiltak og rapportere. Stillingen vil være i Coast Corporate Services, men rapportere direkte til CFO for konsernet. For den rette kandidaten kan vi tilby en fleksibel stilling med ansvar tilpasset kompetanse og ønske.

 

Arbeidsoppgaver:

·      Analysere, følge opp og bidra til å utvikle selskap og/eller virksomhetsområder

·      Tilføre kapasitet til CFO og CEO i forbindelse med kjøp og/eller etablering av ny virksomhet og gjennomføring av byggeprosjekt.

·      Utarbeide prognoser og rapportering til ledelse og styre

·      Prosjektdeltakelse og prosjektledelse

·      Innhente og systematisere informasjon og utarbeide beslutningsgrunnlag

·      Utarbeide referat fra møter og følge opp beslutninger

·      Andre løpende oppgaver som tilfaller økonomi- og administrasjonsavdelingen.

 

Ønskede kvalifikasjoner:

·      Relevant erfaring i forhold til tiltenkte arbeidsoppgaver

·      Høyere økonomisk utdannelse

·      Erfaring fra prosjektarbeid

·      God tallforståelse og gode Excel-kunnskaper

·      Gode fremstillingsevner på norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

 

Hvem er du?

Vi ser etter en strukturert og selvstendig person som trives med en hektisk arbeidshverdag. Du blir motivert av utfordrende oppgaver og klarer å kombinere selvstendig arbeid med tett samarbeid. Du ønsker å bo og arbeide i Nordfjord, men har ikke noe i mot å reise til våre andre lokasjoner ved behov.

 

Øvrig informasjon:

Arbeidssted er ved hovedkontoret til Coast Seafood-konsernet i Måløy. Tiltredelse etter avtale. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser som vil stå i forhold til arbeidsoppgaver og ansvar. Selskapet har gode pensjons- og forsikringsvilkår.

 

Søknadsfrist: 8. november.


Kontaktperson:

Jan Fjellkårstad, CFO

Tel. 414 32 716

e-post: jan@coast.no

Coast Seafood

Coast Seafood er et sjømatselskap som utfordrer omgivelsene 360 grader for å skape verdi hele veien fra råvarer til konsumenter.

Vi selger sjømat fra Norge til 400 kunder i 80 markeder verden rundt. Volumet vi eksporterer tilsvarer 1,2 millioner måltider hver eneste dag. Konsernet har i dag ca. 150 ansatte som er fordelt mellom hovedkontoret i Måløy, avdelingskontor i Bergen og Haugesund og datterselskap i Tromsø, Oslo og Boston (USA).

Vi jobber etter slagordet Expect Excellence, som betyr at du kan forvente det beste av våre medarbeidere, løsninger og produkter. Som et ledd i vår utvikling, ser vi etter medarbeidere som kan være med oss å utfordre.