Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Markeds- og kategorianalytiker

Fjordland søker en markeds- kategorianalytiker
04.08.2024

Motiveres du av at analyser og innsiktsarbeid fører til gode forretningsmessige beslutninger?

Da er dette en spennende mulighet for deg! 

Som markeds- og kategorianalytiker i Fjordland vil du ha en bred kontaktflate internt i organisasjonen, og en sentral rolle i selskapets analyse- og innsiktsarbeid. Du får mulighet til å utfordre etablerte sannheter og presentere bedre løsninger som vil være med å bidra til Fjordland sin videre vekst. En typisk dag kan være å gjøre dypdykk i et analyseverktøy og deretter presentere funn på en forståelig måte, være sparringspartner for de kommersielle avdelingene i produktutviklingsarbeidet eller bistå i arbeidet med utvikling av porteføljen og kategoriene. Kort oppsummert vil du få en sentral rolle på tvers av mange avdelinger, og du må derfor trives med at «ingen dager er like». Som person ser vi for oss at du er strukturert, nysgjerrig og trygg på egen formidlingsevne.


Stillingens hovedoppgaver: 

  • Være en rådgiver ovenfor kjede-, salgs- og markedsavdelingene 
  • Utarbeide markeds-, lønnsomhets-, konkurrent- og hylleanalyser 
  • Bidra med kjede-, kategori- og shopperinnsikt i prosjektarbeid og kundeteam 
  • Bistå marked og salg med sortiment-, space og kategorivurderinger 
  • Videreutvikle eksisterende innsiktsverktøy 
  • Analysere strategisk plassering av nye produkter og konsepter 
  • Sette seg inn i nye analyseverktøy og finne verdifull innsikt gjennom disse 

 

Kvalifikasjoner: 

  • Høyere utdanning innenfor økonomi, markedsføring eller retail 
  • Erfaring fra varehandelsvirksomhet eller konsulentbransjen innen category management, kategoriledelse, KAM, kjededrift, prisanalyse, vareflyt eller Brand Management 
  • Gode Excel-kunnskaper og tallforståelse 
  • Gjerne erfaring med relevante analyseverktøy som Nielsen og dagligvarekjedenes kundeinnsiktsprogrammer som dunnhumby, NG innsikt eller Rema Connect 
  • Gjerne erfaring med bruk av Power BI eller tilsvarende for visualisering 
  • Sterk forretningsforståelse, kommersielle egenskaper og "kremmerånd" 
  • God teknisk forståelse og interesse 

 

Hva kan vi tilby: 

En stilling i et solid norsk selskap der du får være med å styrke flere av Norges mest kjente merkevarer. Du vil få interessante og utfordrende arbeidsoppgaver, og en spennende og variert arbeidshverdag. I Fjordland blir du en del av et trivelig arbeidsmiljø med tverrfaglig samarbeid og dyktige kollegaer som brenner for sitt fagområde og gjerne vil dele kunnskap og erfaringer. Vi holder til i lyse og trivelige lokaler på Brynseng, og har en bedriftskultur med stor omsorg for hverandre og som liker å le og ha det gøy når vi er på jobb. Vi tilbyr konkurransedyktig lønn, gode pensjon- og forsikringsordninger. 

Finner du stillingen interessant? Ta gjerne kontakt med Espen Hagen, leder for Forretningscontrolling og analyse tlf 902 83 642, for en uforpliktende og konfidensiell prat eller søk i dag ved å sende søknad og CV elektronisk via vårt elektroniske rekrutteringssystem. 

Fjordland AS

Fjordland AS er en norsk merkevarebedrift som utvikler, selger og markedsfører merkevarene Fjordland, Bremykt, Brelett, Yoplait og KOS. Fjordland står for nyskapende matkultur, og vi setter vår stolthet i å tilby god mat laget på skikkelige råvarer.


Fjordland eies av TINE (51%), Nortura (39%) og Hoff (10%) og produksjonen skjer hovedsaklig på våre eieres anlegg.

Fjordland Gruppen består av Fjordland AS og datterselskapene Matvarehuset AS og Safari Næringsmidler AS. Omsetning for Fjordland Gruppen i 2023 var ca 2 mrd. NOK, med totalt ca. 160 ansatte.


I Fjordland er vi opptatt av å skape verdier på en positiv og ansvarlig måte. Emballasje, ernæring og matsvinn er tre hovedområder vi har spesielt fokus på.

Gjennom våre dyktige og kunnskapsrike ansatte jobber vi hver dag mot vår visjon «Vi får Norge til å spise bedre». Vår rolle er å forenkle den norske hverdagen ved å tilby ferdiglagde måltider og måltidskomponenter.


Produktene våre finner du i dagligvarebutikker over hele landet. Flere av produktene er også tilgjengelige i andre salgskanaler som kiosker og bensinstasjoner. I tillegg leverer vi til sykehus, institusjoner, kantiner, hoteller og restauranter.