Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Oslo, Norge

Redaktør for ideer og debatt

Morgenbladet søker redaktør for ideer og debatt, 100 % fast stilling
15.09.2023

Morgenbladet er en sentral arena for intellektuell debatt og meningsbrytning. Nå skal avdelingen for ideer og debatt forsterkes. Avdelingen har ansvar for det innsendte meningsstoffet fra vårt viktige omland av lesere og bidragsytere. Avdelingen produserer også utforskende kommentarer og journalistikk om tidens store spørsmål i kultur- og samfunnsliv.  

 

Arbeidsoppgaver:

Redaktør for Ideer og debatt er en av avisens tre fagredaktører, har det overordnede ansvaret for alt av avisens eksterne stoff (unntatt anmeldelser) og spiller en vesentlig rolle i utformingen av avisens redaksjonelle profil. Som redaktør for Ideer- og debattseksjonen i Morgenbladet må du være bredt orientert i den norske og internasjonale idédebatten og ha et oppriktig engasjement for den offentlige samtalen.

Ideer-redaktøren jobber tett med resten av redaksjonen, og spiller en nøkkelrolle i avisens idéutvikling og produksjon. Ansvarsoppgavene omfatter innhenting, foredling og publisering av tekster til nett og papir, oppfølging av innsendte innlegg og faste spaltister – samt faglig ledelse og personalansvar for avdelingens ansatte. Avdeling for ideer og debatt har til sammen fire faste ansatte. Noe egen skriving inngår i stillingen.


Redaktør for ideer og debatt rapporterer direkte til sjefredaktør.


Kvalifikasjoner:

Den vi søker har et bredt interessefelt, kjennskap til og sans for Morgenbladets egenart, gode samarbeidsevner og erfaring med redaksjonelt arbeid og presseetikk.

 

Vi tilbyr:

*Spennende arbeidsoppgaver i en av landets viktigste mediebedrifter

*Konkurransedyktige lønnsbetingelser

*Ikke turnusarbeid

*Gode pensjons- og forsikringsordninger

*Hyggelige kollegaer og et godt arbeidsmiljø

*Kontorer i Oslo sentrum, kantineordning

 

Søknadsfrist 15. september. Tiltredelse 1. januar 2024.


Hvis du har spørsmål om stillingene, kontakt sjefredaktør Sun Heidi Sæbø på shs@morgenbladet.no, eller redaktør for ideer og debatt Marit Slotnæs på mks@morgenbladet.no

 

Morgenbladet