Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Oslo, Norge

Bokansvarlig, fast stilling i 100%

Bokansvarlig, fast stilling i 100%
03.06.2024

I Morgenbladet står litteraturkritikken og -journalistikken sentralt. Vår ambisjon er å være landets viktigste arena for diskusjon av bøker.

Vi søker en ny bokansvarlig som skal ha ansvaret for bokanmeldelsene i avisen. Til denne stillingen hører også egen skriving og vi søker en person med ideer, oppfinnsomhet og kunnskap til å løfte bokseksjonen ytterligere.

Bokansvarlig har ansvaret for det daglige arbeidet med bokanmeldelser og andre litteraturkritiske bidrag fra frilansere. Det inkluderer bestilling, redigering og ferdigstilling av tekster i henhold til den løpende avisproduksjonen. Kontakt med Morgenbladets fremragende kritikere er en sentral del av jobben.

Akkurat nå er redaksjonen inne i en særlig spennende fase, der vi utvikler Morgenbladet.no til en ny og annerledes nettavis, som samtidig har samme egenart og kvalitet som papirutgaven. Vi er derfor ekstra nysgjerrig på kandidater som har ideer til hvordan vi kan utvikle litteraturstoffet på nett.


Arbeidsoppgaver:

– Det daglige arbeidet med avisens bokanmeldelser

– Koordinering av bidrag fra bokseksjonens frilansere

– Egen skriving i ulike journalistiske sjangre


Den vi ser etter, har:

– Svært gode ferdigheter med tekstredigering

– Skarp analytisk evne og offentlighetsforståelse

– Solid kunnskap om og erfaring med norsk og internasjonal

litteratur


Bokansvarlig rapporterer til avisens kulturredaktør.

Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, et fremragende arbeidsfellesskap, lyse og moderne lokaler i Oslo sentrum og en kantine av høy kvalitet.


Søknadsfrist: 3. juni

Henvendelser rettes til påtroppende kulturredaktør Bernhard Ellefsen: be@morgenbladet.no

Morgenbladet