no
no
en
USER.APPLY.JOB_NOT_PUBLISHED
Bergen

Grafikkutvikler

Vil du være med og lage fremragende live-grafikk?
30.09.2021

Grafikkavdelingen sørger for at TV 2s sendinger og programmer har fremragende grafikk på våre nyhets-, sports- og underholdningssendinger.

Grafikksystemene er på luften 24 timer i døgnet, hele året og over 1 million nordmenn ser grafikken vår samtidig på våre største sports-, nyhets- og underholdningsprogram.


Som grafikkutvikler blir du en del av et velfungerende team av motiverte, kompetente og nysgjerrige designere og grafikkutviklere. Gruppen med grafikkutviklere består i dag av 6 personer. Grafikkutvikler skal videreutvikle eksisterende systemer og bringe frem nye konsepter og løsninger. Løsningene våre skal bygges på moderne teknologi og i samarbeid med partnere.


Grafikkutvikler skal ha forståelse for kompleksitet og krav til systemer med høy ytelse, tilgjengelighet og enkel forvaltning.


Teamet jobber smidig etter Kanban-prinsipper. Teamet har kontakt med store deler av redaksjonelle og tekniske miljøer i TV 2. Det er viktig at grafikkutvikler får gode kontakter med bestillere for å etablere gode samarbeidsformer. Du vil ha tett dialog med f.eks. produsenter.


Det er ikke et krav om erfaring fra mediebransjen. Vi tror på at om du er en flink utvikler vil du lære deg TV-bransjen gjennom opplæring og samarbeid med kolleger.


Våre løsninger er i stor grad bygget på Vizrt programvare. Erfaring med Vizrt programvare kan være en fordel, men ikke et krav. Du vil blant annet jobbe med Viz Artist, Viz Pilot og Viz Engine.


Vi ser gjerne at du har erfaring fra Delphi / C++ / C# eller tilsvarende språk og har programmert i f.eks. Unreal Engine.


Viktigste oppgaver

 • Designe og utvikle grafikk for TV 2s portefølje av programmer for Nyhetene, Sporten og Programavdelingen
 • Utvikle og tilrettelegge templates for effektiv produksjon av grafikk for live sendinger.
 • Utvikle og tilrettelegge templates for effektiv grafikkavvikling.
 • Avdekke og spesifisere problemstilling og løsningsforslag sammen med bestiller.
 • Dataimport, foredling og presentasjon av live-valgresultater og sportsresultater.
 • Videreutvikling av egenutviklede grafikk-avviklingsverktøy.


Kompetansekrav faglig kompetanse og ferdigheter

 • Høyere utdanning innen programvareutvikling.
 • Kompetanse og interesse for design er en fordel.
 • Gjerne noe interesse og erfaring med 2D og 3D animasjon. F.eks. Unreal Engine.
 • Erfaring fra objektorientert programmering og generell database kompetanse.
 • God kompetanse i web-teknologier. HTML, CSS og Javascript.
 • God kompetanse på data-formater. JSON og XML.
 • Erfaring i bruk av APIer.


 Kompetansekrav personlige evner og egenskaper

 • Du er en flink og motivert utvikler.
 • Du håndterer korte tidsfrister og endring i prioritet som følge av muligheter som skal utnyttes eller feil som må fikses.
 • Du trigges av komplekse problemstillinger og ukjente løsninger.
 • Du er opptatt av et godt faglig og sosialt miljø i gruppen, avdelingen og TV 2.
 • Du tar initiativ til nye måter å tenke på og ser nye måter å håndtere problemer.


Vi tilbyr

 • Et team som jobber med nye teknologier i et av Norges mest utfordrende kjøremiljø 
 • En god porsjon med utfordringer blant motiverte og engasjerte kollegaer 
 • En spennende arbeidsplass i Media City Bergen
 • Frihet under ansvar og fleksibel arbeidstid
 • Konkurransedyktig lønn uten kompliserte bonusmodeller 
 • Tilgang til TV 2s eget treningsrom og trening med kolleger i #THT (alt fra tennis, yoga, Stoltzen og mye mer)
 • Gratis TV Play inkl. Premier League

 

Har du spørsmål om stillingen kan du kontakte 

TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi skal være tett på og engasjere gjennom å fortelle historier fra en hverdag du kjenner deg igjen i. Vår lidenskap er å sette spor, gjennom å formidle, skape og fortelle historier. Hos oss møtes lidenskapen for historier og nysgjerrigheten for teknologi, slik at nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for deg, uansett når, hvor og hvordan du måtte ønske.  

Du finner oss på en rekke ulike TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester med fortellinger som spenner fra tung journalistikk til lett underholdning. Våre flaggskip er allmennkringkasterkanalen TV 2, strømmetjenesten TV 2 Play og tv2.no. Her finner du nyheter, aktualiteter, sport, filmer og serier gjennom hele døgnet. Vi har også utviklet egne apper for nyheter og sport, som gjør det enkelt for deg å følge med når du er på farten. 

Hos oss jobber 900 mennesker hver dag for å skape verdifulle og viktige øyeblikk sammen med deg. Våre kollegaer er alt fra journalister, UX-designere, prosjektledere, produktutviklere til regnskapsførere. Hovedkontoret vårt ligger i Media City Bergen, som også er en internasjonalt ledende klynge for medieteknologi. TV 2 har også kontor i Oslo, og lokalkontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Ålesund, Stavanger og på Hamar. 

Vi er en del av Egmont, et nordiske mediekonsern dedikert til å fortelle storslåtte historier og journalistikk. Egmont er organisert som en stiftelse, og er til for å utvikle moderne medier og gi sårbare barn og unge en bedre fremtid. Årlig deler Egmont stiftelsen ut over 100 millioner kroner til veldedige formål for barn og unge. 

Vi går på jobb for å fortelle og dele historier som uten oss ikke hadde blitt fortalt. Det betyr at vi også skal være der du er, uansett om du ønsker å scrolle nyheter på mobilen, se serier på TV eller sjekke de siste sportsresultatene på nettbrettet. Derfor er vi også et digitalt teknologiselskap som utvikler nye plattformer hvor vi kan formidle våre historier. Vi eier og utvikler også teknologiselskaper som Vimond Media Solutions, Aventia Media, Wolftech Broadcast Solutions og Electric Friends. Også er vi partner av Media Futures, et forskningssenter i Media City Bergen som utvikler ansvarlig medieteknologi for fremtiden. 


Kommersiell allmennkringkaster


TV 2s nyhetssendinger har alltid vært kjernen i vårt tilbud. Vi sier ofte at samfunnsoppdraget er «vårt DNA». I en verden med siling av nyheter, store mengder fake news og et fragmentert medielandskapet, er norsk redaktørstyrt nyhetsdekning med høy troverdighet viktigere enn noen gang.Vi har siden vår oppstart i 1992 stolt utført oppgaven som kommersiell allmennkringkaster, og TV 2 hovedkanalen er vår allmennkringkasterkanal. 

Som kommersiell allmennkringkaster har vi daglige nyhetssendinger, satser på norsk film og underholdning for barn og voksne, og viser programmer som skal være interessant for det mangfoldet av nordmenn vi er til for. 

Vår nåværende allmennkringkasteravtale trådte i kraft 1. januar 2019, og har en varighet på fem år.


Vårt løfte – og våre verdier


«Vi ønsker å berike folks hverdag med nye perspektiver fordi vi brenner for å fortelle og dele historier. Våre små og store historier, blir til små og store samtaler, som skaper små og store endringer. Vi skal være tett på og engasjere gjennom å fortelle historier fra en hverdag du kjenner deg igjen i. Vår lidenskap er å sette spor gjennom å formidle, skape og fortelle historier som uten oss ikke hadde blitt fortalt.» Dette er vårt løfte til deg som leser og seer. Men det er også et løfte som forteller hvordan det er å jobbe i TV 2.

I TV 2 dyrker vi noen grunnleggende verdier som binder oss sammen. Verdier som betyr noe for oss, måten vi jobber på, og samfunnet vi er en del av. Verdiene skal ikke bare være ord i en glassramme på veggen, men de skal være førende for hvordan vi ansetter, jobber og hvordan vi leder. I det hele tatt, hvordan vi er. 


Våre verdier er:


Åpenhet

Åpenhet er en helt avgjørende verdi for et mediehus. Vi søker informasjon og åpenhet i journalistikken. Vi åpner opp samfunnet med våre programmer. Derfor skal vi selv være åpne i kommunikasjonen – internt og eksternt, og det skal prege våre relasjon til hverandre og omverdenen. Vi oppnår mer når vi er åpne om hva som er målene våre og hva som er formålet med det vi gjør.
Fellesskap

For å kunne jobbe som ett lag mot samme mål, og i samme retning, står vi side om side, bygger på hverandres ideer, forventer noe av, og er rause med hverandre. På den måten skaper vi et sterkt fellesskap, en forpliktelse til hverandre og sterke prestasjoner. Når vi er rause med hverandre, er det lettere å tørre, lettere å eksperimentere og lettere å feile.
Nysgjerrighet

Det ligger i en mediebedrifts DNA å være nysgjerrige. Vi må lure på hvordan ting henger sammen. Men nysgjerrighet handler også om å være åpne for nye ideer og erfaringer. Vi skal være nysgjerrige på hverandre, på verden rundt oss, og på ny kunnskap og teknologi.

 Lidenskap 

Det er forskjell på være opptatt av noe, og å være lidenskapelig opptatt av noe. I TV 2 er vi det siste. Det har vi alltid vært fordi vi er stolte av oppdraget vårt og arbeidsplassen vår. Den stoltheten skaper lidenskap og engasjementet. Dette er en drivkraft i vår kultur som skaper bedre historier, bedre produkter, bedre tjenester og bedre arbeidsmiljø.
Mot

I TV 2 er vi tett på og engasjerer. Vi setter spor. Det er et modig løfte. Modige løfter krever modige mennesker. Og mot krever en kultur som gir trygghet til å feile og rom for å skape. Vi tør mye, men vi må tørre mer. Vi skal utfordre oss selv, andre, makthavere og etablerte sannheter. Vi tør å gå nye veier, se ting fra en annen side, vi tar risiko og mener det er helt avgjørende å feile for å lære. Vi sier ting som de er, er direkte og ærlige, også når det er ubehagelig. Slik kommer vi oss videre.
Ansvarlighet

Alle i TV 2 har et selvstendig ansvar for å nå de målene vi har satt oss. Vi tar aktivt eierskap til felles oppgaver, og vi er rollemodeller for andre. Vi bygger troverdighet ved å vise ansvarlighet og pålitelighet, og ved å vise respekt for andre også når vi er uenige.