Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Bergen

Data Analyst

Vil du jobbe med å gjøre TV 2 mer innsiktsdrevet?
Søknadsfristen er utløpt

TV 2 har i flere tiår levert uforglemmelige øyeblikk til det norske folk. Hver dag når TV 2 ut til en stor andel av alle nordmenn - gjennom TV-kanalene, TV 2 Play, tv2.no og appene våre. Vi satser tungt på å forbedre tjenestene våre gjennom datafangst til bruk i innsiktsarbeid, beslutningsstøtte, personalisering mm. Slik sikrer vi at vi leverer gode og brukervennlige løsninger ut til det norske folk. 


Vi har kommet et langt stykke på vei med å jobbe innsikts- og datadrevet i TV 2, og nå trenger vi enda flere flinke folk på veien videre. Vi ser nå etter en sulten Data Analyst som er over middels opptatt av data og analyse. Enten du er relativt nyutdannet eller har noen års erfaring så kan dette være en spennende mulighet for deg.


En Data Analyst i TV 2 har som misjon å gjøre TV 2 mer innsiktsdrevet. Du vil jobbe med å modellere data, forstå, visualisere og analysere data i tett samarbeid med interessenter i TV 2. Dette vil kreve at du er opptatt av at vi har riktige målepunkter i tjenestene våre, med god datakvalitet. I tillegg bør du være nysgjerrig av natur og kan stille de riktige hypotesene og finne innsikten i små og store datasett.


Sentrale arbeidsoppgaver vil bli å bygge vår nye BI-løsning i Google Looker. Dette innebærer modellering av data og å presentere disse i form av interaktive dashboards, varslinger i Slack mm. Du vil jobbe tett med kollegaer og team som vil trenge innsikt til å ta bedre beslutninger på ulike steder i TV 2. 


TV 2 har en ambisjon om å sette folk i stand til å gjøre gode analyser og bygge dashboards selv. Som Data Analyst vil du være en pådriver i dette arbeidet og opptatt av å spre engasjement og kunnskap om data. Arbeidsspråk er norsk.


Vi ser etter deg som

 • Er en proaktiv lagspiller som trives å jobbe i team med felles mål
 • Har stor interesse for visualisering av data for å hjelpe folk å bli innsiktsdrevet
 • Vil “misjonere” og bygge kompetanse i resten av organisasjonen om data og analyse
 • Evner å ha en eksperimentell og utforskende tilnærming til å jobbe med analyse
 • Trigges av utfordringer med å jobbe med store datamengder
 • Er sulten og lidenskapelig til å kontinuerlig utvikle deg og teamet faglig og personlig


Vi tilbyr

 • Mulighet til å jobbe i Norges mest spennende mediebedrift
 • Mulighet til å jobbe i et tungt teknologi- og analysemiljø med mange flinke kollegaer
 • Mulighet til å jobbe med moderne BI- analyseløsninger 
 • Frihet under ansvar og fleksibel arbeidstid og -sted
 • En god porsjon med utfordringer blant motiverte og engasjerte kollegaer
 • En spennende arbeidsplass i Media City Bergen, sentrums nye innovasjonshub.
 • Tilgang til TV 2s eget treningsrom og trening med kollegaer i #THT (yoga, crossfit, spinning, tennis, svømming og masse mer).
 • Konkurransedyktig lønn
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Gratis TV 2 Play Total


Vi ser etter deg som gjerne har

 • Interesse eller kjennskap til måling av apper (Google Analytics, Firebase, Google Tag Manager mm.)
 • Kompetanse innen datamodellering/-analyse, databaser og –verktøy (SQL, DBT, Elastic o.l.) 
 • Kompetanse på BI-verktøy (Looker, Kibana o.l.)
 • Jobbe strukturert med høy kvalitet, og kunne vurdere kost/nytte
 • Høyere utdanning innen økonomi / IT / matematikk / statistikk, minimum bachelor eller annen relevant erfaring.


Er du vår neste Data Analyst, og er sulten etter å jobbe med et av de mest spennende fagområdene om dagen, så vil vi gjerne ta en prat med deg. Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med Frode Drønen, Direktør - Data og Integrasjon, frode.dronen@tv2.no.


Passet denne rollen ikke helt? TV 2 satser videre på digitalisering og ser etter folk i mange ulike roller (front-end, full-stack, business analyst, arkitekter, teamledere etc.). Sjekk ut våre karrieresider på jobb.tv2.no, eller bare ta kontakt.

Søknader vurderes løpende. 


Om utvikling og teknologi i TV 2

Hver dag ser nesten halvparten av befolkning i dette lille landet innhold fra TV 2. Hvordan er det mulig å nå så mange mennesker? Jo, med unik kompetanse og verdensledende teknologi.


Hos oss jobber 150 nysgjerrige utviklere og teknologer med å gjøre nyheter, sport og underholdning tilgjengelig for folk. Uten teknologi hadde det ikke vært noe TV 2. Heller ikke noe Farmen, Premier League, vær-app eller en personalisert strømmetjeneste.


Vi mener at de som gjør jobben kjenner arbeidet best. Derfor gir vi teamene våre friheten til å løse problemstillingene slik de mener er best selv, enten det er pulserende livesendinger, nye funksjoner i TV 2 play-avspilleren, nye reklameprodukter eller håndtering av store mengder data.


Med frihet kommer også ansvar. Du må ta initiativ og eierskap. Også til komplekse problemstillinger. For det er ikke teknologien selv, men folkene bak som gjør de store fremskrittene. Derfor er det viktig for oss at også folkene våre hele tiden utvikler seg. Vi er opptatt av en modig og raus kultur som gir deg trygghet til å feile og rom for å skape.

TV 2

TV 2 er et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Hos oss jobber 900 mennesker hver dag for å skape verdifulle og viktige øyeblikk. Vi lever for å sette spor gjennom å være tett på og engasjere, dette gjelder både historiene vi forteller, men også hvordan vi fungerer som en arbeidsplass. Vi dyrker et sterkt og åpent fellesskap, dette gir grobunn for mot til å utfordre både seg selv og andre på arbeidsplassen.

 

Hos oss møtes lidenskapen for historier og nysgjerrigheten for teknologi, våre kollegaer er alt fra journalister, UX-designere, stylister, produktutviklere til regnskapsførere. Hovedkontoret vårt ligger i Media City Bergen, som også er en internasjonalt ledende klynge for medieteknologi. I tillegg har TV 2 kontorer i Oslo, og lokalkontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Ålesund, Stavanger og Hamar.

 

Uansett hvilket kontor du jobber på, og om det er foran eller bak kameraet, så er alle våre ansatte like viktige for å fortelle historiene som uten oss ikke hadde blitt fortalt.

 

For sammen skaper vi øyeblikkene.