Bergen

Data Scientist

Vil du jobbe med data science i TV 2?
FRONT.POSITION.ONGOING

TV 2 har i flere tiår levert uforglemmelige øyeblikk til det norske folk. Hver dag når TV 2 ut til en stor andel av alle nordmenn - gjennom TV-kanalene, TV 2 Play, tv2.no og appene våre. Vi satser tungt på å forbedre tjenestene våre gjennom datafangst til bruk i innsiktsarbeid, beslutningsstøtte, personalisering mm. Slik sikrer vi at vi leverer gode og brukervennlige løsninger ut til det norske folk.. 


Vi har kommet et langt stykke på vei med å jobbe innsikts- og datadrevet i TV 2, og nå trenger vi enda flere flinke folk på veien videre. Vi ser nå etter en sulten Data Scientist som er over middels opptatt av data og analyse. Enten du er relativt nyutdannet eller har noen års erfaring så kan dette være en spennende mulighet for deg.


En Data Scientist i TV 2 er helt sentral i å gjøre TV 2 mer datadrevet. Basert på innsikten vi får i dataene skal vi ta data til det neste nivået - vi skal fra data til action. I rollen vil du jobbe i team sammen med data engineers og data analysts for å sikre at TV 2 får maksimal verdi fra dataene. Dette kan være å automatisere prediksjoner, kategoriseringer, personalisering og mye annet spennende vi kan gjøre med data. 


Andre sentrale arbeidsoppgaver vil være å vurdere hvilke data vi skal videreutvikle til sentrale dataprodukter som kan brukes på ulike use-caser. Et ledd i dette er å bidra inn til å lage effektive og skalerbare løsninger for behandling av data i alt fra mottak til strømprosessering. Andre oppgaver vil være å bidra inn i TV 2s utvikling av tjenester og kommunikasjon gjennom modellering og analyser av kundeatferd for å forstå kundene bedre. Du vil også bidra inn til, og hente læring fra, fagmiljøet vi har i ulike team knyttet til data og data science. Arbeidsspråket er norsk.


Vi ser etter deg som

 • Er en proaktiv lagspiller som trives å jobbe i team med felles mål
 • Har stor interesse for avansert analyse, maskinlæring og data science i stort
 • Vil “misjonere” og bygge kompetanse i resten av organisasjonen om data og analyse
 • Evner å ha en eksperimentell og utforskende tilnærming til å jobbe med analyse
 • Trigges av utfordringer med å jobbe med store datamengder
 • Er sulten og lidenskapelig i å kontinuerlig utvikle deg og teamet faglig og personlig


Vi tilbyr

 • Mulighet til å jobbe i Norges mest spennende mediebedrift
 • Mulighet til å jobbe i et tungt teknologi- og analysemiljø med mange flinke kollegaer?
 • Mulighet til å jobbe med moderne BI- analyseløsninger 
 • Frihet under ansvar og fleksibel arbeidstid og -sted
 • En god porsjon med utfordringer blant motiverte og engasjerte kollegaer
 • En spennende arbeidsplass i Media City Bergen, sentrums nye innovasjonshub.
 • Tilgang til TV 2s eget treningsrom og trening med kollegaer i #THT (yoga, crossfit, spinning, tennis, svømming og masse mer).
 • Konkurransedyktig lønn
 • Pensjons- og forsikringsordninger over snittet
 • Gratis TV 2 Play Total


Vi ser etter deg som gjerne har

 • Relevant utdanning innen matematikk / statistikk, eller andre utdanninger med fokus på kvantitativ analyse
 • Erfaring med Python eller R
 • Erfaring fra lignende data science-roller er en fordel, men ikke et krav
 • Noe erfaring / kompetanse innen datamodellering/-analyse, databaser og –verktøy (SQL, DBT, Elastic o.l.) 
 • Jobbe strukturert med høy kvalitet, og kunne vurdere kost/nytte


Er du vår neste Data Scientist, og er sulten etter å jobbe med et av de mest spennende fagområdene om dagen, så vil vi gjerne ta en prat med deg. Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med Frode Drønen, Direktør - Data og Integrasjon, frode.dronen@tv2.no.


Passet denne rollen ikke helt? TV 2 satser videre på digitalisering og ser etter folk i mange ulike roller (front-end, full-stack, business analyst, arkitekter, teamledere etc.). Sjekk ut våre karrieresider på jobb.tv2.no, eller bare ta kontakt.

Søknader vurderes løpende.
Om utvikling og teknologi i TV 2

Hver dag ser nesten halvparten av befolkning i dette lille landet innhold fra TV 2. Hvordan er det mulig å nå så mange mennesker? Jo, med unik kompetanse og verdensledende teknologi.


Hos oss jobber 150 nysgjerrige utviklere og teknologer med å gjøre nyheter, sport og underholdning tilgjengelig for folk. Uten teknologi hadde det ikke vært noe TV 2. Heller ikke noe Farmen, Premier League, vær-app eller en personalisert strømmetjeneste. Vi mener at de som gjør jobben kjenner arbeidet best. Derfor gir vi teamene våre friheten til å løse problemstillingene slik de mener er best selv, enten det er pulserende livesendinger, nye funksjoner i TV 2 play-avspilleren, nye reklameprodukter eller håndtering av store mengder data.


Med frihet kommer også ansvar. Du må ta initiativ og eierskap. Også til komplekse problemstillinger. For det er ikke teknologien selv, men folkene bak som gjør de store fremskrittene. Derfor er det viktig for oss at også folkene våre hele tiden utvikler seg. Vi er opptatt av en modig og raus kultur som gir deg trygghet til å feile og rom for å skape.

TV 2

TV 2 er et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Hos oss jobber 900 mennesker hver dag for å skape verdifulle og viktige øyeblikk. Vi lever for å sette spor gjennom å være tett på og engasjere, dette gjelder både historiene vi forteller, men også hvordan vi fungerer som en arbeidsplass. Vi dyrker et sterkt og åpent fellesskap, dette gir grobunn for mot til å utfordre både seg selv og andre på arbeidsplassen.

 

Hos oss møtes lidenskapen for historier og nysgjerrigheten for teknologi, våre kollegaer er alt fra journalister, UX-designere, stylister, produktutviklere til regnskapsførere. Hovedkontoret vårt ligger i Media City Bergen, som også er en internasjonalt ledende klynge for medieteknologi. I tillegg har TV 2 kontorer i Oslo, og lokalkontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Ålesund, Stavanger og Hamar.

 

Uansett hvilket kontor du jobber på, og om det er foran eller bak kameraet, så er alle våre ansatte like viktige for å fortelle historiene som uten oss ikke hadde blitt fortalt.

 

For sammen skaper vi øyeblikkene.