Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Bergen

Fotojournalister (frilans og tilkallingsvikarer)

Vil du jobbe som fotojournalist i TV 2 Bergen?
15.10.2022

Har du lyst å jobbe i kjernen av TV 2 med produksjon av vår nyhets og sportsjournalistikk? Dette er virkelig en unik sjanse til å få jobb i vår spennende og kreative fotoavdeling, som har ansvar for å utvikle vår visuelle journalistikk! Vi søker flere frilans og tilkallingsvikar.


TV 2 er et stort mediehus som består av live-TV, strømmetjenesten TV 2 Play, og det nyhetsdrevne nettstedet TV2.no. Fotoavdelingen er en del av TV 2s sin produksjonsavdeling som jobber tett med nyhets- og sportsredaksjonene.


TV 2s fotoavdeling leter etter nye og engasjerte fotojournalister. Vi trenger deg med digital kompetanse, journalistisk teft, og ikke minst et brennende engasjement for innhold og formidling. I TV 2 er mulighetene uendelige, utfordringene mange – og du får jobbe sammen med noen av de flinkeste og hyggeligste folkene i mediebransjen.


Hvem søker vi etter?

Vi søker etter deg som brenner for å formidle historier med bilder og har sterk visuell forståelse. Du evner å jobbe med både stills og video, og vet når du prioriterer hva ut ifra hva du skal formidle. Fokuset vårt på visuell journalistikk har økt i takt med vår digitale transformasjon. Det er viktig at du brenner for å utnytte fordelene bildespråket har på alle våre plattformer.


Du er idérik og liker å utforske ulike sjangere. Fortelle historier som treffer ungt. Du er like glad i å skrive, som å filme, ta bilder, redigere.


Som fotojournalist i vår avdeling får du jobbe med vår nyhets og sportsjournalistikk. Din oppgave vil bli å levere alt fra LIVE-produksjon, reportasjer til vår løpende nyhets dekning, breking news, stillbilder og redigering av innholdet vårt.


Vi leter etter deg som har digital kompetanse, som har erfaring med utforming av digital visuell journalistikk. Du er opptatt av at bilder forsterker budskapet i journalistikken, og at du vet hva som skal til for å lykkes med historiefortelling på digitale flater.


Vi ser også etter personer som har redaksjonell erfaring med å bearbeiding stillbilder og jobbe med presentasjoner for digitale flater.


Vi ønsker også at du legger ved arbeidsprøver. Gjerne stillbilder, video eller artikler.

 

Arbeidsoppgaver:

-  Du skal jobbe med den daglige nyhets og sportsproduksjonen. Her skal du levere innhold til alle plattformer tilpasset seerne og leserne. Du skal levere videoreportasjer, stillbilder til nettsaker og gå LIVE, og levere innhold til nyhets- og sportsnyheter på TV 2, Nyhetskanalen, ulike sportsrettigheter, tv2.no og SoMe.

-  Du har ansvaret for den visuelle historiefortellingen, og må sørge for at reportasjene/artiklene våre er godt fortalt og formidlet visuelt.

-  Du jobber i team eller alene med innhold til nyhetene eller sporten.

-  Det er viktig at du kan levere innhold til alle våre plattformer, og liker å utforske måten vi kan formidle innhold digitalt og på SoMe.

-  Du må beherske ulike kameraer og ha erfaring med videoredigerings- og bildebehandlingsverktøy.

-   Du må ha førerkort klasse B (Har du ikke det kan vi dessverre ikke ta deg inn)

-   Arbeidstiden er i tidsrommet 0600 til 2330. Det må påregnes endel helg- og kveldsjobbing.

 

Personlige egenskaper

Du er visuelt sterk, brenner for å formidle historier med bilder og elsker å utfordre innholdsproduksjonen med nye kreative og innovative ideer.

Du er en god fotograf, som også takler ulike redigeringsverktøy. Du er opptatt av journalistikk og bygge kildenettverk på egenhånd. Du en som tar initiativ og ansvar, og som også trives godt i team. Det er viktig at du har god kjennskap til sosiale medier og er veldig interessert i hva som er viktig nyhetsinnhold

også for yngre seere og lesere.


Vi tilbyr

Et spennende nyhetsmiljø med mange engasjerte og dyktige medarbeidere, og du får jobbe i en av mediebransjens største fotoavdelinger. Du vil få mange muligheter og ikke minst utfordrede oppgaver i et hektisk, og ambisiøst mediehus. Du får arbeide med mye variert innhold, der ikke en dag er lik. Mulighetene vil være mange, og du får erfaring og innsikt i hvordan TV 2 jobber på tvers av plattformer i flere redaksjonelle miljøer. Du vil få nødvendig opplæring i utstyr og verktøy.


Vi ønsker tiltredelse så raskt som mulig.

 

For spørsmål ang stillingen, kontakt:

Christine Tobiesen, Redaksjonsleder fotoavdelingen Oslo og Bergen, mob: 936 84 346, cto@tv2.no

Therese Henriksen, Reportasjeleder FOTO, Bergen, mob: 92614637,the@tv2.no

Magrethe Håland Solheim, Klubbleder NJ, margrethehaland.solheim@tv2.no


TV 2

TV 2 er et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Hos oss jobber 900 mennesker hver dag for å skape verdifulle og viktige øyeblikk. Vi lever for å sette spor gjennom å være tett på og engasjere, dette gjelder både historiene vi forteller, men også hvordan vi fungerer som en arbeidsplass. Vi dyrker et sterkt og åpent fellesskap, dette gir grobunn for mot til å utfordre både seg selv og andre på arbeidsplassen.

 

Hos oss møtes lidenskapen for historier og nysgjerrigheten for teknologi, våre kollegaer er alt fra journalister, UX-designere, stylister, produktutviklere til regnskapsførere. Hovedkontoret vårt ligger i Media City Bergen, som også er en internasjonalt ledende klynge for medieteknologi. I tillegg har TV 2 kontorer i Oslo, og lokalkontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Ålesund, Stavanger og Hamar.

 

Uansett hvilket kontor du jobber på, og om det er foran eller bak kameraet, så er alle våre ansatte like viktige for å fortelle historiene som uten oss ikke hadde blitt fortalt.

 

For sammen skaper vi øyeblikkene.