no
no
en

Fotojournalist, frilans

TV 2 søker etter flere frilans fotojournalister til Bergen
01.11.2021

Dette er en unik mulighet til å få jobbe i TV 2 sin fotoavdeling med fokus på visuell journalistikk! Vi søker flere frilans/timetilkalling 

fotojournalister med arbeidssted Bergen. 

Vi søker etter deg som brenner for å formidle historier med bilder både med video og stillbilder. I vår avdeling leverer vi innhold til både nyheter og sportsproduksjon. Et sterkt engasjement for en eller begge disse områdene er en fordel.  

Vi leter etter deg som elsker å utrykke deg med bilder, og som trives med å jobbe i team der ditt ansvar er å sørge for å formidle historiene visuelt. I TV 2 er det kort vei fra ide til handling. Vi ønsker derfor at du også kommer med egne ideer, har journalistisk teft og tør å lage saker på egenhånd. Det er en stor fordel hvis du har bred digital kompetanse, og gjerne har mye erfaring med stillbilder. 

Som fotojournalist er det viktig at du er en dyktig fotograf, at du er like god på å ta bilder som du er til å redigere, jobbe med bildebehandling av stillbilder og at du kan fortelle historier som treffer våre seere og lesere. Du tør å utvide dine grenser, teste ut ulike formspråk og ikke minst utforske nyhetssjangeren både på nett og TV. Breaking news er veldig viktig for oss, så du må takle stress, og kunne levere både stillbilder, video og gå live.  

Vi ønsker også at du legger ved arbeidsprøver. Gjerne stillbilder, video eller artikler.  

 

Arbeidsoppgaver: 

  • Du skal jobbe med den daglige nyhets- og sportsproduksjonen. Her skal du levere innhold til alle plattformer tilpasset seerne og leserne. Du skal levere videoreportasjer, stillbilder til nettsaker og gå live, og levere innhold til nyhets- og sportsnyheter på TV 2, Nyhetskanalen, ulike sportsrettigheter, tv2.no, nyhetsApp, sportsApp og SoMe. 
  • Du har ansvaret for den visuelle historiefortellingen, og må sørge for at reportasjene/artiklene våre er godt fortalt og formidlet visuelt. 
  • Du jobber i team eller alene med innhold til nyhetene eller sporten. 
  • Det er viktig at du selv kan komme med ideer, er kreativ og sørger for at du jobber frem de gode historiene. 
  • Det er viktig at du kan levere innhold til alle våre plattformer, og liker å utforske måten vi kan formidle innhold digitalt og på SoMe. 
  • Du må beherske ulike kameraer og ha erfaring med videoredigerings- og bildebehandlingsverktøy. 
  • Vi ser spesielt etter deg som er veldig engasjert i sport, gjerne med mye kunnskap og lidenskap for et felt. 
  • Du må ha førerkort klasse B 

 

  

Personlige egenskaper 

Du er visuelt sterk, brenner for å formidle historier med bilder og elsker å utfordre innholdsproduksjonen med nye kreative og innovative ideer. Du er en god fotograf, som også takler ulike redigeringsverktøy. Du er opptatt av journalistikk og liker å utforske gode historier og bygge kildenettverk på egenhånd. Du en som tar initiativ og ansvar, og som også trives godt i team der du selv bidrar med dine tanker og visjoner. Det er viktig at du har god kjennskap til sosiale medier og er veldig interessert i hva som er viktig nyhetsinnhold også for yngre seere og lesere. 


Vi tilbyr 

Et spennende nyhetsmiljø med mange engasjerte og dyktige medarbeidere. Du vil få mange muligheter og ikke minst utfordrende oppgaver i et hektisk, og ambisiøst mediehus. Du får arbeide med mye variert innhold, der ikke en dag er lik. Mulighetene vil være mange, og du får erfaring og innsikt i hvordan TV 2 jobber på tvers av plattformer i flere redaksjonelle miljøer. Du vil få nødvendig opplæring i utstyr og verktøy.  


For spørsmål ang stillingen, kontakt: 

Christine Tobiesen, Leder fotojournalistene Oslo og Bergen, mob: 936 84 346, cto@tv2.no 

Therese Henriksen, Produksjonssjef Bergen, mob: 926 14 637, the@tv2.no 

  

Arbeidssted: 

Bergen 


 

TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi skal være tett på og engasjere gjennom å fortelle historier fra en hverdag du kjenner deg igjen i. Vår lidenskap er å sette spor, gjennom å formidle, skape og fortelle historier. Hos oss møtes lidenskapen for historier og nysgjerrigheten for teknologi, slik at nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for deg, uansett når, hvor og hvordan du måtte ønske.  

Du finner oss på en rekke ulike TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester med fortellinger som spenner fra tung journalistikk til lett underholdning. Våre flaggskip er allmennkringkasterkanalen TV 2, strømmetjenesten TV 2 Play og tv2.no. Her finner du nyheter, aktualiteter, sport, filmer og serier gjennom hele døgnet. Vi har også utviklet egne apper for nyheter og sport, som gjør det enkelt for deg å følge med når du er på farten. 

Hos oss jobber 900 mennesker hver dag for å skape verdifulle og viktige øyeblikk sammen med deg. Våre kollegaer er alt fra journalister, UX-designere, prosjektledere, produktutviklere til regnskapsførere. Hovedkontoret vårt ligger i Media City Bergen, som også er en internasjonalt ledende klynge for medieteknologi. TV 2 har også kontor i Oslo, og lokalkontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Ålesund, Stavanger og på Hamar. 

Vi er en del av Egmont, et nordiske mediekonsern dedikert til å fortelle storslåtte historier og journalistikk. Egmont er organisert som en stiftelse, og er til for å utvikle moderne medier og gi sårbare barn og unge en bedre fremtid. Årlig deler Egmont stiftelsen ut over 100 millioner kroner til veldedige formål for barn og unge. 

Vi går på jobb for å fortelle og dele historier som uten oss ikke hadde blitt fortalt. Det betyr at vi også skal være der du er, uansett om du ønsker å scrolle nyheter på mobilen, se serier på TV eller sjekke de siste sportsresultatene på nettbrettet. Derfor er vi også et digitalt teknologiselskap som utvikler nye plattformer hvor vi kan formidle våre historier. Vi eier og utvikler også teknologiselskaper som Vimond Media Solutions, Aventia Media, Wolftech Broadcast Solutions og Electric Friends. Også er vi partner av Media Futures, et forskningssenter i Media City Bergen som utvikler ansvarlig medieteknologi for fremtiden. 


Kommersiell allmennkringkaster


TV 2s nyhetssendinger har alltid vært kjernen i vårt tilbud. Vi sier ofte at samfunnsoppdraget er «vårt DNA». I en verden med siling av nyheter, store mengder fake news og et fragmentert medielandskapet, er norsk redaktørstyrt nyhetsdekning med høy troverdighet viktigere enn noen gang.Vi har siden vår oppstart i 1992 stolt utført oppgaven som kommersiell allmennkringkaster, og TV 2 hovedkanalen er vår allmennkringkasterkanal. 

Som kommersiell allmennkringkaster har vi daglige nyhetssendinger, satser på norsk film og underholdning for barn og voksne, og viser programmer som skal være interessant for det mangfoldet av nordmenn vi er til for. 

Vår nåværende allmennkringkasteravtale trådte i kraft 1. januar 2019, og har en varighet på fem år.


Vårt løfte – og våre verdier


«Vi ønsker å berike folks hverdag med nye perspektiver fordi vi brenner for å fortelle og dele historier. Våre små og store historier, blir til små og store samtaler, som skaper små og store endringer. Vi skal være tett på og engasjere gjennom å fortelle historier fra en hverdag du kjenner deg igjen i. Vår lidenskap er å sette spor gjennom å formidle, skape og fortelle historier som uten oss ikke hadde blitt fortalt.» Dette er vårt løfte til deg som leser og seer. Men det er også et løfte som forteller hvordan det er å jobbe i TV 2.

I TV 2 dyrker vi noen grunnleggende verdier som binder oss sammen. Verdier som betyr noe for oss, måten vi jobber på, og samfunnet vi er en del av. Verdiene skal ikke bare være ord i en glassramme på veggen, men de skal være førende for hvordan vi ansetter, jobber og hvordan vi leder. I det hele tatt, hvordan vi er. 


Våre verdier er:


Åpenhet

Åpenhet er en helt avgjørende verdi for et mediehus. Vi søker informasjon og åpenhet i journalistikken. Vi åpner opp samfunnet med våre programmer. Derfor skal vi selv være åpne i kommunikasjonen – internt og eksternt, og det skal prege våre relasjon til hverandre og omverdenen. Vi oppnår mer når vi er åpne om hva som er målene våre og hva som er formålet med det vi gjør.
Fellesskap

For å kunne jobbe som ett lag mot samme mål, og i samme retning, står vi side om side, bygger på hverandres ideer, forventer noe av, og er rause med hverandre. På den måten skaper vi et sterkt fellesskap, en forpliktelse til hverandre og sterke prestasjoner. Når vi er rause med hverandre, er det lettere å tørre, lettere å eksperimentere og lettere å feile.
Nysgjerrighet

Det ligger i en mediebedrifts DNA å være nysgjerrige. Vi må lure på hvordan ting henger sammen. Men nysgjerrighet handler også om å være åpne for nye ideer og erfaringer. Vi skal være nysgjerrige på hverandre, på verden rundt oss, og på ny kunnskap og teknologi.

 Lidenskap 

Det er forskjell på være opptatt av noe, og å være lidenskapelig opptatt av noe. I TV 2 er vi det siste. Det har vi alltid vært fordi vi er stolte av oppdraget vårt og arbeidsplassen vår. Den stoltheten skaper lidenskap og engasjementet. Dette er en drivkraft i vår kultur som skaper bedre historier, bedre produkter, bedre tjenester og bedre arbeidsmiljø.
Mot

I TV 2 er vi tett på og engasjerer. Vi setter spor. Det er et modig løfte. Modige løfter krever modige mennesker. Og mot krever en kultur som gir trygghet til å feile og rom for å skape. Vi tør mye, men vi må tørre mer. Vi skal utfordre oss selv, andre, makthavere og etablerte sannheter. Vi tør å gå nye veier, se ting fra en annen side, vi tar risiko og mener det er helt avgjørende å feile for å lære. Vi sier ting som de er, er direkte og ærlige, også når det er ubehagelig. Slik kommer vi oss videre.
Ansvarlighet

Alle i TV 2 har et selvstendig ansvar for å nå de målene vi har satt oss. Vi tar aktivt eierskap til felles oppgaver, og vi er rollemodeller for andre. Vi bygger troverdighet ved å vise ansvarlighet og pålitelighet, og ved å vise respekt for andre også når vi er uenige.