Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Oslo

Fotojournalister (3 engasjementer)

Vil du jobbe som fotojournalist i TV 2?
15.08.2022

Har du lyst å jobbe i kjernen av TV 2 med produksjon av vår nyhets og sportsjournalistikk?


Dette er virkelig en unik sjanse til å få jobb i vår spennende og kreative fotoavdeling, som har ansvar for å utvikle vår visuelle journalistikk! Vi søker etter hele 3 stk 100% engasjementer som fotojournalist blant annet pga økende produksjon av våre sportsrettigheter.


TV 2 er et stort mediehus som består av live-TV, strømmetjenesten TV 2 Play, og det nyhetsdrevne nettstedet TV2.no. Fotoavdelingen er en del av TV 2s sin produksjonsavdeling som jobber tett med nyhets- og sportsredaksjonene. TV 2s fotoavdeling leter etter nye og engasjerte fotojournalister.


Vi trenger deg med digital kompetanse, journalistisk teft, og ikke minst et brennende engasjement for innhold og formidling. I TV 2 er mulighetene

uendelige, utfordringene mange – og du får jobbe sammen med noen av de flinkeste og hyggeligste folkene i mediebransjen.


Hvem søker vi etter?

Vi søker etter deg som brenner for å formidle historier med bilder. Du er en dyktig fotograf og har sterk visuell forståelse. Du evner å jobbe med både stills og video, og vet når du prioriterer hva ut ifra hva du skal formidle. Du har et trent visuelt øye, og tar bilder som skiller seg ut fra mengden og som løfter frem historiene i journalistikken. Fokuset vårt på visuell journalistikk har økt i takt med vår digitale transformasjon. Det er viktig at du brenner for å utnytte fordelene bildespråket har på alle våre plattformer.

Du er idérik og liker å utforske ulike sjangere. Fortelle historier som treffer ungt. Du er like glad i å skrive, som å filme, ta bilder, redigere, du har journalistisk teft og er også den som kommer opp med ideer og sørger for å bringe disse ut i livet.  

Du må være en som brenner for å få være en del av vår sportsproduksjon i felt, og at du ønsker å påvirke hvordan vi formidler sportsjournalistikk i tiden framover. Du må like å reise, og gjerne ha erfaring fra live produksjon/innholdsproduksjon fra ulike mesterskap/sportsarrangementer.

I TV 2 ønsker vi å få med flere medarbeidere på laget som bidrar til utvikling av digital og lineær historiefortelling. Vi leter etter deg som har digital kompetanse, som har erfaring med utforming av digital visuell journalistikk, og er interessert til å utvikle dette formatet videre.

Du er opptatt av at bilder forsterker budskapet i journalistikken, og at du vet hva som skal til for å lykkes med historiefortelling på digitale flater.

Vi ønsker også at du legger ved arbeidsprøver. Gjerne stillbilder, video eller artikler.

 

Arbeidsoppgaver:

  • Du skal jobbe med den daglige nyhets og sportsproduksjonen. Her skal du levere innhold til alle plattformer tilpasset seerne og leserne. Du skal levere videoreportasjer, stillbilder til nettsaker og gå LIVE, og levere innhold til nyhets- og sportsnyheter på TV 2, Nyhetskanalen, ulike sportsrettigheter, tv2.no og SoMe.
  • Du må like å reise, vi trenger deg som har muligheten til å ha opp mot 80 reisedøgn i året.
  • Du har ansvaret for den visuelle historiefortellingen, og må sørge for at reportasjene/artiklene våre er godt fortalt og formidlet visuelt.
  • Du jobber i team eller alene med innhold til nyhetene eller sporten.
  • Det er viktig at du selv kan komme med ideer, er kreativ og sørger for at du jobber frem de gode historiene.
  • Det er viktig at du kan levere innhold til alle våre plattformer, og liker å utforske måten vi kan formidle innhold digitalt og på SoMe.
  • Du må beherske ulike kameraer og ha erfaring med videoredigerings- og bildebehandlingsverktøy.
  • Vi ser spesielt etter deg som er veldig engasjert i sport, gjerne med mye kunnskap og lidenskap for et felt.
  • Du må ha førerkort klasse B (Har du ikke det kan vi dessverre ikke ta deg inn)
  • Arbeidstiden er i tidsrommet 0600 til 2330. Det må påregnes endel helg- og kveldsjobbing.

 

Personlige egenskaper

Du er visuelt sterk, brenner for å formidle historier med bilder og elsker å utfordre innholdsproduksjonen med nye kreative og innovative ideer.

Du er en god fotograf, som også takler ulike redigeringsverktøy. Du er opptatt av journalistikk og bygge kildenettverk på egenhånd. Du en som tar initiativ og

ansvar, og som også trives godt i team der du selv bidrar med dine tanker og visjoner. Det er viktig at du har god kjennskap til sosiale medier og er veldig

interessert i hva som er viktig nyhetsinnhold også for yngre seere og lesere.


Vi tilbyr

Et spennende nyhetsmiljø med mange engasjerte og dyktige medarbeidere, og du får jobbe i en av mediebransjens største fotoavdelinger. Du vil få mange muligheter og ikke minst utfordrede oppgaver i et hektisk, og ambisiøst mediehus. Du får arbeide med mye variert innhold, der ikke en dag er

lik. Mulighetene vil være mange, og du får erfaring og innsikt i hvordan TV 2 jobber på tvers av plattformer i flere redaksjonelle miljøer. Du vil få nødvendig

opplæring i utstyr og verktøy.

Vi ønsker tiltredelse så raskt som mulig. Varigheten på engasjementene er fra tilpasset oppstartsdato og ut 2023.

 

For spørsmål ang stillingen, kontakt:

Christine Tobiesen, Redaksjonsleder fotoavdelingen Oslo og Bergen, mob: 936 84 346, cto@tv2.no

Jon Eirik Olsen, Produksjonsjef fotoavdelingen Oslo, mob: 930 65 939, Jeo@tv2.no

Margrethe Håland Solheim - Klubbleder, tlf: 45492227. epost: MargretheHaland.Solheim@tv2.no

TV 2

TV 2 er et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Hos oss jobber 900 mennesker hver dag for å skape verdifulle og viktige øyeblikk. Vi lever for å sette spor gjennom å være tett på og engasjere, dette gjelder både historiene vi forteller, men også hvordan vi fungerer som en arbeidsplass. Vi dyrker et sterkt og åpent fellesskap, dette gir grobunn for mot til å utfordre både seg selv og andre på arbeidsplassen.

 

Hos oss møtes lidenskapen for historier og nysgjerrigheten for teknologi, våre kollegaer er alt fra journalister, UX-designere, stylister, produktutviklere til regnskapsførere. Hovedkontoret vårt ligger i Media City Bergen, som også er en internasjonalt ledende klynge for medieteknologi. I tillegg har TV 2 kontorer i Oslo, og lokalkontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Ålesund, Stavanger og Hamar.

 

Uansett hvilket kontor du jobber på, og om det er foran eller bak kameraet, så er alle våre ansatte like viktige for å fortelle historiene som uten oss ikke hadde blitt fortalt.

 

For sammen skaper vi øyeblikkene.